Lambada

Ben je op zoek naar een modern, efficiënt, knap ontworpen en stille motorzwever, dat daarbovenop nog eenvoudig te monteren en demonteren is? Zoek dan niet verder! 

Kiezen voor een motorzwever?

Zweven geeft een onwaarschijnlijk heerlijk gevoel! Maar een traditioneel zweefvliegtuig heeft ook zijn beperkingen. Je bent afhankelijk van het sleeptoestel of de lier in de club. Met een motorzwever ben je je eigen baas. Je vertrekt waar en wanneer je wil, en ook tussenstops zijn gemakkelijker. Ook onderweg biedt het vele voordelen. Bij een gebrek aan thermiek wordt je vlucht bij een traditioneel zweefvliegtuig al snel een rondje rond de piste. Terwijl een extra motor je altijd even op weg kan zetten om de tocht verder te zetten en verderop nieuwe thermiek te zoeken.
En last but not least biedt een motorzwever enorm veel voordelen in de opleiding van het zweefvliegen. Je kan talrijke starts en landingen maken en zo deze basisvaardigen sneller onder de knie krijgen.

Kortom, de voordelen van het zweven blijven hetzelfde, maar de nadelen zet je om in extra troeven met een motorzwever! Autonomie is het sleutelwoord van een motorzwever.

Lambada: best of both worlds!

De Lambada is een middle-wing motorzwever met 2 zitplaatsen naast elkaar. Zijn technische specificaties bieden sterke troeven zowel voor het zweef-aspect als aan het gemotoriseerde aspect.
In de USA is hij beter gekend als de Sundancer, die daar geregistreerd is als LSA. De constructie met geavanceerde materialen en constructietechnieken resulteren in een zeer sterk vliegtuig terwijl het gewicht enorm gereduceerd wordt. 

The Lambada is ideaal als lestoestel, maar evengoed voor de veeleisende ervaren piloot die graag autonoom wenst op te stijgen.
Er is zowel een versie beschikbaar met een neuswiel als een staartwiel.

Sterke troeven van de Lambada

De vleugels kunnen verlengd worden tot 15m spanwijdte. Deze zijn standaard meegeleverd en geven de Lambada een sterke troef. Afhankelijk van het weer kan de piloot zelf kiezen welke spanwijdte hij opteert.

Ook aan de veiligheid werd er gedacht. De Lambada kan uitgevoerd worden met een rescue parachute.

De sterke constructie uit hoogwaardige composiet creëert een licht en efficiënt toestel. Zijn aerodynamische vormgeving en zijn lichtheid zorgen voor een laag brandstofverbruik in combinatie met het ultieme zweefgenot.

Specificaties

Wingspan: 13m -extension to 15m available
Length: 6,6m
Height: 1,95m
Wing area: 12,6 m2
MTOW: 472,5 kg
Empty weight: 290 kg
Motor: Rotax 80 hp
Cruising speed: 150 km/h
Vne: 220 km/h
Glider ratio: 1:26 bij 13m - 1:30 bij 15m